Fič snizio rejting Velike Britanije

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fič snizio rejting Velike Britanije

London -- Kreditna agencija Fič snizila je kreditni rejting Velike Britanije sa AAA na AA+ navodeći kao razlog slabljenje privrede i loše prognoze za ovu godinu.

Fič je naveo da Britaniji nedostaje "fiskalnog prostora da apsorbuje buduće finansijske poremećaje i šokove", što bi trebalo da bude odlika nekog ko ima najviši kreditni rejting.

Britanska vlada pokušava da sprovede štednju smanjivanjem troškova potrošnje i podizanjem poreza, kako bi se smanjio opterećujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deficit. I pored toga, privreda ne uspeva da zabeleži značajniji rast.

Fič procenjuje da će britanska privreda nivo iz 2007. dostići 2014. a ne ove, kako se očekivalo. Fič je druga kreditna agencija koja je snizila britanski rejting sa najvišeg. Pre toga u februaru isto je učinila agencija Mudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fič snizio rejting Velike Britanije

Izvor: Akter, 19.Apr.2013

Kreditna agencija Fič snizila je kreditni rejting Velike Britanije sa AAA na AA+ navodeći kao razlog slabljenje privrede i loše prognoze za ovu godinu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.