Festival muzičkih društava Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 12:49

Festival muzičkih društava Vojvodine

57. Festival muzičkih društava Vojvodine održan je u velikoj dvorani Kulturnog centra "Brana Crnčević“ u Rumi. Na ovom tradicionalnom fetsivalu predstavilo se devet najkvalitetnijih folklornih ansambala , a festival ove godine je održan samo revijalno, dok je takmičarski deo zbog epidemiološke situacije izostao.

Festival je bijenalnog karaktera, jedne godine održava se festival orkestara i horova a ove godine upriličen je skup najkvalitenijih folklornih ansambala. Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bila prilika da se pogledaju reprezentativni programi i nošnje ansambala iz čitave Vojvodine.

Festival se prvi put u njegovoj istoriji, ne računajući 1999. godinu održao samo u revijalnom formatu. Na osnovu prispelih snimaka, odabrano je 14 ansambala, ali zbog epidemije nastupilo je 9 folklornih ansambala.

Organizatori festivala su Kulturni centar "Brana Crnčević" i Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Prioritet organizatora je bio da se održi kontinuitet velikog festivala, istakli su su organizatori.

Žiri ovog puta nije dodeljivao priznanja, ali je dao svoj stručni osvrt na nastupe svih ansambala. Pet odabranih ansambala predstavljaće Vojvodinu na republičkom festivalu u Požarevcu.

Festival se realizovao pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Opštine Ruma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.