Falkenštajner se povukao sa Stare planine

Izvor: Akter, 30.Dec.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Falkenštajner se povukao sa Stare planine

Grupacija Falkenštajner raskinula je ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" i povukla svoj menadžment i radnike

. Grupacija je poručila da zbog neispunjenja obaveza Javnog preduzeća Stara planina, hotel više nije deo njihovog lanca.

Austrijska grupacija je raskinula ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" na 15 godina potpisan 2012. godine. Kako je kompanija saopštila, do raskida je došlo usled neispunjavanja obaveza od strane JP Stara Planina i promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera.

"Falkentašjner je u poslednjih mesec dana pokušao sve da uspostavi poslovnu komunikaciju i saradnju sa JP Stara planina, održi ugovor na snazi, ali je to bilo bez uspeha", navodi grupacija u saopštenju i dodaje da ni na koji način ne snosi odogovrnost za nekvalitetno pružanje usluge i neadekvatno vođenje hotela, a od JP Stara planina traži da sa hotela skine sve oznake Falkenštajnera.

Hotel sa četiri zvezdice "Stara planina", na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća "grinfild" investicija u srpskom turizmu u poslednjih 20 godina. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Kompanija Falkenštajner, koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

JP Stara planina: Jednostrani raskid ugovora

Javno preduzeće Stara planina najavilo je da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom Stara planina sa kompanijom Falkenštajner.

Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Vladimir Simović zatražio je da Falkenštajner u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ukoliko im je to bila namera, objavljeno je sajtu Stare planine.

On je naveo da je ta kompanija dopisom koji je dostavljen 24. decembra obavestila Javno preduzeće Stara planina, sa sedištem u Knjaževcu, o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom Stara planina.

Simović navodi da je Ugovor potpisan 16. maja 2012. i da je propisivao otkazne rokove.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.