FBiH: Smanjen broj zaposlenih, a manje i plate

Izvor: Capital.ba, 16.Sep.2021, 13:44

FBiH: Smanjen broj zaposlenih, a manje i plate

SARAJEVO – U Federaciji BiH /FBiH/ u julu su bila 525.292 zaposlena, što je manje za 0,3 odsto u odnosu na jun, dok je i mjesečna neto plata manja za 0,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec. foto: pixabay Prosječna mjesečna isplaćena neto plata za jul u FBiH iznosila je 995 KM i nominalno je niža za 0,4 odsto, a realno za 0,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Zavoda za statistiku FBiH. Analiza podataka prema klasifikaciji djelatnosti pokazuje da je najveće smanjenje prosječne >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << neto plate zabilježeno u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja, te poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu. Prema izvještaju Zavoda, povećanje prosječne neto plate zabilježeno je u djelatnostima poslovanja nekretninama, te hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Srna Чланак FBiH: Smanjen broj zaposlenih, a manje i plate се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjen broj zaposlenih u FBiH, a manje i plate

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2021

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u julu su bila 525.292 zaposlena, što je manje za 0,3 odsto u odnosu na jun, dok je i mjesečna neto plata manja za 0,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.