Evropljani se okreću domaćem turizmu

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropljani se okreću domaćem turizmu

Evropljani sve češće odmor provode u matičnoj zemlji, a priliv stranih turista je u prvim mesecima ove godine smanjen za deset odsto, što donosi velike probleme sektorima zavisnim od te privredne grane, objavila je Svetska turistička organizacija UN (UNWTO).

Podaci UNWTO pokazuju da je broj stranih turista u evropskim zemljama opao, tokom prva četiri meseca ove godine, za deset odsto, a situaciju dodatno može da pogorša širenje virusa novog gripa.

U slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se ustale prvi signali o oporavku ekonomije, UNWTO prognozira nešto bolje turističke rezultate, tako da je na godišnjem nivou moguće smanjenje prometa od pet do osam odsto.

Turistički promet na globalnom nivou je opao, kako procenjuje UNWTO, u prva tri meseca za osam odsto (247 miliona turista u poredjenju sa 269 miliona u istom periodu lane) dok će u celoj godini pad biti na nivou od četiri do šest procenata.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.