Evro se menja: Građani predlažu nove motive

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 14:06

Evro se menja: Građani predlažu nove motive

Evropska centralna banka (ECB) pozvala je građane evrozone da do 31. avgusta predlože motive za nove evropske novčanice.

Kako se navodi na sajtu ECB, od danas pa do poslednjeg dana avgusta svi građani u zemljama evrozone mogu da popune anketu na veb stranicama ove organizacije.

ECB je angažovala i nezavisnu istraživačku kompaniju da reprezentativnom uzorku ljudi u evrozoni postavi ista pitanja kao ona u sopstvenoj anketi.

Građani mogu da predlože motive >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz sedam tematskih okruga - Ptice: slobodne, otporne, inspirativne; Evropska kultura; Evropske vrednosti koje se ogledaju u prirodi; Budućnost je vaša; Ruke: zajedno gradimo Evropu; Naša Evropa, mi sami i Reke: vode života u Evropi.

ECB će na osnovu rezultata istraživanja do 2024. godine izabrati temu za sledeću generaciju novčanica, a nakon toga će se održati konkurs za dizajn.

Građani evrozone će tada imati priliku da iskažu svoje preferencije o dizajnu novčanica, a ECB će doneti odluku konačnu odluku 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.