Evro ima male šanse za opstanak

Izvor: S media, 31.Dec.2010, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro ima male šanse za opstanak

Region zajedničke evropske valute ima svega 20 odsto šansi da opstane u sadašnjem obliku u sledećih 10 godina, zbog konkurentskih neuravnoteženosti izmedju njenih članica, prognozirala je danas vodeća britanska istraživačka institucija.

Centar za ekonomska i poslovna istraživanja (CEBR) je upozorio da će Španija i Portugalija na proleće morati da refinansiraju više od 400 milijardi evra (530 milijardi dolara) obveznica, što potencijalno može da izazove novu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << krizu u 16-članoj monetarno uniji, kojoj se 1. januara priključuje i Estonija.

Neizvesna sudbina evra

"Evro bi sa te tačke gledišta mogao da propadne, mada su političari evrozone obično u stanju da odgovore na krizu", izjavio je izvršni direktor CEBR Daglas Mekvilijams u prognozi za 2011.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evro ima 20 odsto šanse da opstane u sledećih 10 godina

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Dec.2010

Region zajedničke evropske valute ima svega 20 odsto šansi da opstane u sadašnjem obliku u sledećih 10 godina, zbog konkurentskih neuravnoteženosti izmedju njenih članica, prognozirala je danas vodeća britanska istraživačka institucija. Centar za ekonomska i poslovna istraživanja (CEBR)...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Male šanse za opstanak evra

Izvor: Radio 021, 31.Dec.2010

Region zajedničke evropske valute ima svega 20 odsto šansi da opstane u sadašnjem obliku u sledećih 10 godina, zbog konkurentskih neuravnoteženosti između njenih članica, prognozirala je danas vodeća britanska istraživačka institucija.

Nastavak na Radio 021...

CEBR: Euro ima samo 20% šansi za opstanak

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Jan.2011, 11:49

LONDON - Zona zajedničke europske valute ima svega 20 posto šansi da opstane u sadašnjem obliku u sljedećih 10 godina, zbog konkurentskih neuravnoteženosti između njenih članica, prognozirala je jučer vodeća britanska istraživačka institucija.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.