Evo vam 5.000 evra da napuste zemlju

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evo vam 5.000 evra da napuste zemlju"

Helsinki -- Finske vlasti povećale su finansijsku pomoć kako bi podstakle veći broj migranata da napuste ovu skandinavsku zemlju.

Vlada je donela odluku da udvostruči finansijsku pomoć tražiocima azila koji dobrovoljno napuste ovu zemlju. Prema najnovijoj odluci, svaki migrant koji napusti Finsku dobiće 5.000 evra, dok je ranije taj iznos bio 2.500, prenosi portal "021".

Finske vlasti su se odlučile na ovaj korak jer sve manje migranata odlučuje da napusti ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju.

"Želimo da ih ohrabrimo da idu kući. U našoj zemlji trenutno imamo na hiljade ljudi kojima je odbijen zahtev za azil. Oni nemaju boravišnu dozvolu i podrška koju im pružamo postaje sve skuplja", rekla je Tarja Rantala iz Kancelarije za migracije (Migri).

Uprkos pokušaju Finske da podstakne migrante da odlaze iz ove zemlje, broj osoba koje su dobrovoljno napustile Finsku opao je sa 1.422 u 2017. na 646 prošle godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.