Evo od čega će Kikinda živnuti

Izvor: B92, 21.Nov.2021, 17:51

Evo od čega će Kikinda živnuti

Kikinda -- U Kikindi su tokom ove godine ralizovani ili započeti brojni investicioni projekti.

Radilo se na izgradnji seoske putne infrastrukture, rekonstrukciji urbanog jezgra, a gradonačelnik Nikola Lukač za naredni period najavljuje nova, značajna ulaganja, prenosi portal Ekapija.

"Završetak gradske pijace koja će konačno biti završena. Fabrika vode, nešto što decenijama Kikinđani očekuju. Krenulo je odbrojavanje 828 dana do završetka. Projektovanje će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti gotovo, nadamo se, do sredine decembra, gde bi mogli da ishodujemo građevinsku dozvolu. Praktično, krajem ove godine ili početkom sledeće mogli bi da otpočnu građevinski radovi", izjavio je Nikola Lukač za Dunav televiziju.

U ovaj veliki infrastrukturni projekat izgradnje fabrike vode, prema prvim proračunima, biće uloženo 10 miliona evra. Takođe, pored rešavanja problema pijaće vode, za popoljšanje kvaliteta života građana u Kikindi tokom sledeće godine planira se i rekonstrukcija gradske bolnice.

"Započela je kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice Kikinda. U ovom momentu je izdvojeno preko kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima oko 350 miliona dinara i to je samo prva faza. Ide projektovanje koje će se završiti u sledećoj godini druge i treće faze rekonstrukcije tako da ćemo u narednim godinama dobiti jednu modernu, funkcionalnu, po najvišim standardima zdravstvenu ustanovu, odnosno opštu bolnicu", najavio je planove gradonačelnik Lukač.

Za privredni razvoj Kikinde, prema rečima gradonačelnika, od izuzetne je važnosti izgradnja brze saobraćajnice Kikinda-Sombor.

"To je nešto što nama daje impuls i povećava investicione potencijale gde će granični prelaz Nakovo, radimo na tome i sada, u nekom narednom periodu 24 časa početi da radi. Očekujemo nakon svega toga da će Kikinda malo više živnuti", rekao je Lukač.

Poslednji veliki projekat koji je najavljen je završetak rekonstrukcije gradskog stadiona u Kikindi za koji je već završena projektna dokumentacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.