Evo koliko vas od danas košta roming

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koliko vas od danas košta roming

Cene usluga rominga za građane Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u te četiri zemlje, od danas su dodatno snižene.

Niže cene rominga u četiri zemlje regiona rezultat su primene druge faze sporazuma koji je ministar telekomunikacija Rasim Ljajić sa resornim ministrima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije potpisao u septembru 2014. godine.

Ljajić je u izjavi Tanjugu precizirao da, u skladu sa potpisanim sporazumom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od danas odlazni pozivi u romingu za pomenute četiri zemlje koštaju 0,24 evra po minutu, umesto dosadašnjih 0,29 evra, dok minut dolaznog poziva košta 0,07 evra umesto dosadašnjih 0,08 evra.

Cena pojedinačne SMS poruke je 0,08 evra umesto dosadašnjih 0,09 evra, rekao je Ljajić, dok je, kako je dodao, najviše pojeftinilo korišćenje interneta, jer jedan megabajt sada košta 0,45 evra umesto dojučerašnjih 0,70 evra.

"Cene korišćenja rominga u četiri zemlje regiona od danas su u proseku niže za oko 20 posto. I to nije kraj snižavanju, pošto nas od 1. jula naredne godine čekaju još niže cene rominga u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji", zaključio je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snižene cene rominga u regionu

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2016

Cene usluga rominga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u te četiri zemlje, od danas su dodatno snižene, rekao je agencija Beta ministar telekomunikacija Rasim Ljajić...Jeftiniji roming u četiri zemlje regiona rezultat je primene...

Nastavak na N1 televizija...

Roming od danas jeftiniji za građane BiH, Srbije, Makedonije i CG

Izvor: Capital.ba, 01.Jul.2016

BEOGRAD, Cijene usluga rominga od danas su snižene za građane Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije u prosjeku za oko 20 odsto, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. Ljajić je precizirao da od danas odlazni pozivi u romingu za te zemlje koštaju 0,24 evra po...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.