Evo koliko novca se može izneti sa Kipra

Izvor: GdeInvestirati.com, 15.Mar.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koliko novca se može izneti sa Kipra

NIKOZIJA - Kiparske vlasti podigle su granicu za transfer novca građana u inostranstvo sa 50.000 evra na maksimalno milion evra mesečno.

To je novo i značajno ublažavanje nekolicine preostalih mera u pogledu kretanja kapitala.

Prema saopštenju kiparskog ministarstva finansija, novo ograničenje odnosi se na transfere svakog pojedinca iz bilo koje banke, prenosi agencija AP.

Kipar je, kako podseća američka agencija, još u martu 2013. uveo >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ograničenja na kretanje kapitala, poput limita na podizanje novca do maksimalnih 300 evra dnevno, kako bi sprečio prekomerni odliv depozita iz banaka, nakon što su međunarodni kreditori u sklopu paketa pomoći Nikoziji, primorali deponente da se odreknu dela ušteđevine u dve najveće kiparske banke.

Guvernerka centralne banke Kipra, Hristala Jorghađi, izjavila je prošle nedelje da su preostale na snazi još dve od tri mere kontrole kapitala koje će, kako je rekla, biti ukinute do kraja prvog kvartala ove godine.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Kiparske vlasti podigle granicu za transfer novca u inostranstvo

Izvor: Capital.ba, 16.Mar.2015, 08:21

NIKOZIJA, Kiparske vlasti podigle su granicu za transfer novca građana u inostranstvo sa 50.000 evra na maksimalno milion evra mjesečno. To je novo i značajno ublažavanje nekolicine preostalih mjera u pogledu kretanja kapitala. Prema saopštenju kiparskog ministarstva finansija, novo ograničenje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.