Evo koliko nedeljno zarađuju Britanci

Izvor: B92, 15.Avg.2023, 17:38

Evo koliko nedeljno zarađuju Britanci

Stopa nezaposlenosti u Velikoj Britaniji je u drugom kvartalu, od aprila do juna, porasla na 4,2 odsto sa 4,0 odsto, koliko je zabeleženo u prvom kvartalu.

To je saopštila danas britanska Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS).

U periodu od maja do jula 2023. godine, procenjeni broj slobodnih radnih mesta u Velikoj Britaniji pao je za 66.000 na 1,02 miliona, a produktivnost po satu je porasla za 0,7 odsto u odnosu na prošlogodišnji drugi kvartal.

Prosečna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanska plata bez bonusa je u drugom kvartalu međugodišnje porasla za 7,8 odsto na 613 britanskih funti nedeljno, odnosno oko 713 evra, što predstavlja rekordni rast od 2001. godine.

Prosečna plata u britanskom privatnom sektoru je u tromesečju od aprila do juna porasla za 8,2 odsto na godišnjem nivou, a u javnom sektoru za 6,2 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.