Evo kolika je najviša minimalna plata u Americi

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 12:14

Evo kolika je najviša minimalna plata u Americi

Zapadni Holivud, gde žive brojne slavne ličnosti, zvanično je postao grad sa najvišom minimalnom platom u SAD nakon što je ona povećana na 19,08 dolara na sat.

Radnici u Zapadnom Holivudu pozdravili su to povećanje usred rasta cena stanarine, gasa i prehrambenih proizvoda, dok su poslodavci negodovali zbog rastućih troškova rada za koje kažu da bi mogli dovesti do nerentabilnosti posla, javlja AP.

Izvršni direktor luksuznog restorana ''La Boheme'', rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za "Los Anđeles tajms" da je smanjio broj osoblja sa 120 na 80 kako bi snizio troškove.

U Zapadnom Holivudu, koji se nalazi između Beverli Hilsa i Los Anđelesa, živi oko 35.000 ljudi.

Minimalna plata je u subotu porasla i u drugim gradovima u SAD.

Minimalna plata u San Francisku porasla je za više od jednog dolara na sat na 18,07 dolara na sat.

U Los Anđelesu sada iznosi 16,78 dolara na sat, a minimalna plata u Vašingtonu je 17 dolara u odnosu na prethodnih 16,10 dolara na sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OTKRIVENO KOLIKO IZNOSI MINIMALAC U HOLIVUDU: Ne može više od ovoga, ali pojavili se novi problemi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023

Zapadni Holivud je grad sa najvišom minimalnom platom na svetu...Zapadni Holivud, tamo gde žive milioneri i brojne slavne ličnosti, zvanično je postao grad sa najvišom minimalnom platom u SAD nakon što je ona povećana na 19,08 dolara na sat...Radnici u Zapadnom Holivudu pozdravili su to povećanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.