Evo kakvi su novi računi za struju

Izvor: B92, 02.Apr.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kakvi su novi računi za struju

Beograd -- Potrošači u Srbiji dobiće do 15. aprila račune za električnu energiju na novim obrascima, na kojima će biti navedena prosečna cena kilovat-sata.

Vršilac dužnosti direktora EPS Snabdevanja Željko Marković je rekao da to znači da će kupci sada moći da vide koliko u proseku plaćaju kilovat-sat struje.

Marković je rekao da će novi računi biti štampani sa obe strane tako da će biti više prostora da se navedu dodatni detalji i objasne stavke da bi potrošačima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo jasnije šta plaćaju.

"Na prvoj strani računa nalaziće se i dijagram potrošnje po mesecima u prethodnih godinu dana, tako da će kupac moći da uporedi potrošnju", rekao je on.

Marković je rekao da će biti prikazano i koliko je u procentima potrošnja veća ili manja nego u istom mesecu prethodne godine i u poređenju s prosečnom potrošnjom domaćinstva u Srbiji. Tu će biti i podaci o ukupnom iznosu koji treba da se plati i o iznosu TV pretplate.

"Na drugoj strani računa biće obračun i kupac će moći da detaljno vidi podatke kako je rasporedjna potrošnja u procentima - viša i niža tarifa, i po zonama - plava, zelena, crvena. A novi elemenat je prosečna cena kilovat-časa", rekao je on.

Marković je rekao da će račune štampati distribucije u okviru Elektroprivrede Srbije (EPS) - kao i do sada, a da će troškovi biti malo uvećani, za dodatnu štampu.

"Mnogo veća će biti korist što ćemo sada imati novi, pregledniji račun", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evo kako izgledaju novi račun za struju (FOTO)

Izvor: Kamatica.com, 02.Apr.2014

Potrošači u Srbiji dobiće do 15. aprila račune za električnu energiju na novim obrascima, na kojima će biti navedena prosečna cena kilovat-sata. To znači da će kupci sada moći da vide koliko u proseku plaćaju kilovat-sat struje..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.