Esmark mogući partner za Železaru

Izvor: B92, 04.Avg.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Esmark mogući partner za Železaru"

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije koja je pokazala nameru da proda Železaru u Smederevu, smatra da je Esmark jedan od kredibilnih potencijalnih partnera, sa kojima će u narednom periodu biti definisan konačan status Železare.

Vučić je u razgovoru s predsednikom Odbora Esmarka Džimom Bušardom istakao značaj očuvanja što većeg broja radnih mesta u Železari, navedeno je u saopštenju.

Esmark stil grupa je jedan je od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čelika i treći proizvođač čeličnih ploča u Americi. Poseduju više postrojenja za preradu čelika.

Vlada Srbije je vlasnik Železare Smederevo od februara 2012. godine kada se povukla američka firma Ju-es stil. Do sada je dva puta objavljivan tender za prodaju Žlezare, ali nije stigla nijedna ponuda, a novog tendera biće, kako je najavljeno, posle razgovora s potencijalnim kupcima.

Dušan Vujović, koga je danas Skupština Srbije izabrala za ministra finansija izjavio je da će tokom ove sedmice biti završen ciklus razgovora sa svim potencijalnim investitorima o preuzimanju Železare Smederevo.

On je novinarima u parlamentu rekao da će potom početi prikupljanje konkretnih ponuda.

„Nisam bio zbog prisustva u parlametnu na sastancima radne grupe za Zzelezaru, ali mislim da će ovih dana biti zaključen taj krug prethodnih konsultacija i pokrenuta sledeća procedura prikupljanja konkretnih ponuda“, rekao je Vujović neposredno nakon izbora na novu funkciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.