Era nafte će trajati još dve decenije

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Era nafte će trajati još dve decenije"

Moskva -- Potražnja za energentima u svetu, uključujući naftu, biće aktuelna i naredne dve decenije, rekao je ruskom Prvom kanalu ministar energetike Aleksandar Novak.

"Što se tiče prognoza, vidimo da će potražnja za naftom u svetu opadati. Međutim, ako se pogleda u globalu, energenti će biti aktuelni i narednih 20 godina", rekao je Novak.

On je naglasio da se povećava udeo od prodaje elektromobila

2Međutim, svi mi dobro znamo da je za punjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila potrebno proizvesti struju. I koji izvor proizvodi struju – takođe je pitanje energetske ravnoteže. Ili je to gas, ili ugalj, ili obnovljivi izvori energije: vetar, sunce, hidroenergija", dodao je on.

Ministar energetike Rusije je prošle godine rekao da je Rusija akumilirala rezerve nafte za narednih 30 godina, a gasa za 100 godina. On je precizirao da su to samo komercijalno nadoknadive rezerve, koje se svake godine održavaju na istom nivou, prenosi Sputnjik.

Novak je ranije isticao da nivo ugljovodonika u globalnom energetskom bilansu danas čini oko 85 odsto, ali će se za 15 godina smanjiti na 75 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija akumulirala rezerve nafte za 30, a gasa za 100 godina

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2020

U narednih 20 godina potražnja za naftom će se nastaviti i u apsolutnom iznosu će rasti, rekao je ministar energetike Aleksandar Novak, u emisiji Prvog kanala, prenose RIA Novosti. Istovremeno, komentarišući pitanje prelaska mnogih zemalja na alternativne izvore energije, ministar je priznao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.