Er Srbija nije dobila 75 miliona evra od države

Izvor: Mondo, 09.Nov.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Er Srbija nije dobila 75 miliona evra od države"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali demantovali su danas navode da je u protekloj godini Vlada Srbije izdvojila 75 miliona evra pomoći za Er Srbiju.

Foto: MONDO/Dragana Todorović

Vučić je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati rada Er Srbije nakon druge godine poslovanja, rekao da se to može proveriti i kod Međunarodnog monetarnog fonda, koji kontroliše svaki dinar koji vlada troši. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Ko vam kaže da je dobila 75 miliona evra ili vam je to (izveštaj) Radulović čitao. Pročitaće vam to neko drugi ko ume da čita izveštaje. Nemojte da čitate saopštenja (bivšeg ministra privrede Saše) Radulovića", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinarke N1 da li je Er Srbija u prošloj godini mogla da posluje pozitivno da nije dobila 75 miliona evra državne pomoći.

Vučić je rekao da bi odgovor na to pitanje trebalo potražiti kod Međunarodnog monetarnog fonda, s obzirom da ta finansijska institucija vodi računa o svakom dinaru.

Upitan koliko je vlada izdvojila novca za tu aviokompaniju, Vučić je odgovorio:

"Mnogo manje nego što su neki govorili, a dali bismo mnogo više da je bilo potrebno".

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da podatak o 75 miliona evra pomoći u prošloj godini apsolutno nije tačan, te da se radi o sabiranju "baba i žaba".

Mali je rekao da je u tom smislu najvažnije pogledati dokument o restrukturiranju Er Srbije od strane Komisije za odobrenje državne pomoći, koji se nalazi na sajtu vlade, koji je najvažniji dokument.

"To je plan konsolidacije. Bez podrške i jednog i drugog vlasnika kapitala nema aviokompanije, već biste imali onaj Jat ervejz iz 2012. i 2013. godine", poručio je Mali.

NAJVEĆI I NAJBOLJI NA BALKANU

Er Srbija je najveća, najjača i najbolja aviokompanija u regionu, ocenio je večeras premijer Vučić, i dodao da veruje da će Er Srbija u narednom periodu kupovati i neke aviokompanije na Balkanu.

"To bi bila radosna vest", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da snovi da se iz Srbije leti za SAD i Njujork postaju stvarnost, budući da će Er Srbija od juna sledeće godine leteti za taj američki grad.

"Najava leta za Njujork je velika radost i uspeh za nas", rekao je Vučić i dodao da očekuje veliki broj putnika čime će se pokazati novo lice Srbije.

Potrebno je, kazao je, obezbediti sve neophodne performanse na aerodromu "Nikola Tesla" kako bi letovi mogli da se obavljaju pet puta nedeljno.

Vučić je dodao da će se leteti "erbasom A330-200", te da će to biti prva direktna linija iz Srbije za SAD od 1991. godine.

Premijer je dodao i da mnogi veliki gradovi u ovom delu Evrope, poput Atine, nemaju letove za SAD.

On je zahvalio svima koji su, kako je rekao, "blago od kompanije" čuvali od nekih "koji ni finansijske izveštaje ne umeju da čitaju".

Premijer je čestitao zaposlenima drugi rođendan kompanije i poželeo im da budu još uspešniji i da ostvaruju još bolje rezultate, čime će još više puniti i republički budžet.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.