Izvor: EMportal, 26.Apr.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetski samit u Sofij završen usvajanjem deklaracije

Energetski samit o snabdevanju Evrope gasom u Sofiji danas je završen usvajanjem deklaracije u kojoj je 28 zemalja učesnica obećalo da će raditi na poboljšaju energetske bezbednosti. "Neophodan je brzi razvoj međunarodne infrastrukture za gas, gasovode i instalacije strateškog skladištenja kako bi se garantovala raznovrsnost u snabdevanju gasom u Evropi na trajan i pouzdan način", navodi se u deklaraciji.

Nastavak na EMportal...






Povezane vesti

Sporazum o gasovodu polovinom maja

Izvor: B92, 25.Apr.2009, 21:37

Sofija -- Bugarski predsednik Georgi Prvanov predložio je da sporazum o gasovodu "Južni tok" bude potpisan u drugoj polovini maja...Prvanov je na zatvaranju dvodnevnog energetskog samita u Sofiji rekao da sporazum o "Južnom toku" ne bi trebalo potpisivati tokom posete bugarskog premijera Sergeja Staniševa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EMportal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EMportal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.