Elektroprivreda: Remont TE Pljevlja za 2,75 miliona eura

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Dec.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektroprivreda: Remont TE Pljevlja za 2,75 miliona eura

PODGORICA - Elektroprivreda Crne Gore EPCG je u prethodna dva dana raspisala nekoliko tendera vrijednih 2,75 miliona eura za remont Termoelektrane Pljevlja TEP, koji će se odraditi na proljeće, piše Dan.

Energetska kompanija raspisala je tender za tipski remont opreme i uređaja u mašinskoj sali i tipski remont uređaja pomoćnih postojenja, čija je procijenjena vrijednost 655.820 eura, zatim tipski remont kotlovskog postrojenja, koji je procijenjen na 822.800 eura i tipski >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << remont sistema za pripremu ugljene prašine i odvod šljake ispod kotla, za koji procjenjuju da će koštati 465.850 eura.

Procijenjena vrijednost tekućeg održavanja kotlovskog postrojenja i mlinskog postrojenja je 810.700 eura, što sve ukupno iznosi 2,755 miliona eura.

Ponude po tim tenderima EPCG očekuje do 16. i 17. januara, kada će biti otvaranje.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeće se u roku od 90 dana od dana javnog otvaranja ponuda. Vrijeme izvršenja ugovora je, kako piše u tenderskoj dokumentaciji, 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao. Godišnji remont radi se svake godine u proljeće, obično krajem aprila ili početkom maja, i traje mjesec dana.

U tom periodu je proizvodni objekat van pogona.

Za devet mjeseci 2019. godine Termoelektrana je proizvela 1.004.039 megavat-sati električne energije, što predstavlja 5,69 odsto više od p laniranog za taj period, a kupovinom Rudnika uglja postignut je željeni sinergetski efekat.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.