Izvor: Studio B, 14.Maj.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronsko plaćanje računa od danas i u Srbiji

Elektronsko plaćanje računa od danas je moguće i u Srbiji. Plaćanjem preko elektronskih faktura ubrzava se i olakšava poslovanje između domaćih firmi i sa inostranstvom.

Elektronske fakture su nadogradnja dosadašnjih aplikacija za elektronsko bankarstvo, a na domaće tržište ih je lansirala firma Aseko See, koja od 2009. godine posluje u Srbiji.

- Prva elektronska faktura distribuirana putem ibanking servsa u Srbiji iskorak je kada je u pitanju savremeno poslovanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Faktura je standardizovana sa regulativom Evropske unije što nas približava poslovanju razvijenih zemalja - rekao je Bojan Platiša, direktor sektora za elektronsko bankarstvo, Aseko SEE.

Nova nadogradnja aplikacije za elektronsko bankarstvo, eFaktura, omogućava korisnicima da kroz postojeći iBank kanal, uz visoke bezbednosne standarde, razmene svoja elektronska dokumenta sa poslovnim partnerima, klijentima ili kupcima.

Bez obzira da li se radi o narudžbenici, profakturi, prijemnici, otpremnici, povratnici ili pak standardnoj fakturi novi kanal pokriva čitav niz dokumenta i daje novu dimenziju poslovanju. Klijenti takođe imaju mogućnost da automatizuju svoje poslovanje uvozom ili izvozom elektronskih dokumenata kroz ovaj kanal i lakše i jednostavnije ih arhiviraju. 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.