Elegancija i glamur Pančevaca sa malo novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2018, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elegancija i glamur Pančevaca sa malo novca

Sve je manje onih koji potrebu za kvalitetnom, lepom i modernom garderobom mogu da usklade sa finansijskim mogućnostima. Pančevci se dovijaju na razne načine, kupuju na rasprodajama, često na rate ili garderobu pronalaze u prodavnicama polovne odeće i kineskim robnim kućama.

"Ako mi treba nešto za svaki dan onda kupujem uglavnom u kineskim radnjama. U buticima ne kupujem izuzev kada mi treba za odlazak na neku proslavu. Na buvljacima samo sitne stvari uglavnom veš i čarape", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže Milica Kosanović.

Kineska garderoba sada se manje pazari na buvljaku, a više u robnim kućama jer su cene skoro iste, a izbor je veći.

"Dolaze vrlo često, imamo stalne mušterije, nema pravila, kupuje se sve. Ima kvalitetne robe ima i naše proizvodnje, italijanske, a gazdarica nabavlja i tursku robu. Možete zaista kupiti pamučnu majicu kod Kineza", kaže Jasmina Obradović, prodavačica u Robnoj kući "Šangaj".

Pančevke sa dubljim džepom ostaju verne mušterije u buticima sa kvalitetnom i modernom garderobom često se rukovodeći prvenstveno time da među prvima imaju nešto iz nove kolekcije. A roba je zaista raznovrsna i naravno znatno skuplja nego u ostalim radnjama. .

"Nabavljamo robu iz Italije. Imamo mi naše stalne mušterije, one koje ne čekaju sniženje, dođu prvi, probaju i kupe. Ali u zadnje vreme ipak ima mnogo i onih koji čekaju sniženje pa kupuju na rate, čekovima i slično, da bi sebi priuštili nešto lepo", kaže Olgica Popović, iz butika Bona Dea.

Mnogi Pančevci posećuju Aviv park u potrazi za garderobom nešto poznatijih brendova. Ali čini se da je najveća gužva ipak u prodavnicama polovne odeće, koje odavno nisu samo za siromašnije građane.

Često ovde dolaze i oni koji imaju novca da kupe šta god požele, ali uživaju da za male pare pronađu originalni, markirani odevni predmet.

"Može da se nađe kvalitet, brendirana garderoba iz inostranstva. 150 dinara je za odrasle, a 100 dinara za decu. Za decu kupiti skafander koji će prerasti za par meseci za 100 dinara dovoljan je razlog zašto dolaziš ovde", kaže Marija Đurđev, kupac.

"Ima ljudi koji imaju para i ja imam penziju i deca su mi situirana nije da nemamo ali isplati mi se da dođem ovde", kaže Dragana Dinić, kupac.

Svako kupuje gde i koliko može, ali u svemu tome možda je najvažnije znati odabrati pravi komad za sebe. Jer i najskuplja garderoba na nekom može izgledati jeftino... i obrnuto, ima onih koji sa malo novca i par pažljivo izabranih komada postižu elegantan, pa čak i glamurozan izgled.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.