Ebola zabranila izlazak iz kuće

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ebola zabranila izlazak iz kuće

FRITAUN - Vlada Sijera Leonea saopštila je danas da će stanovništvu biti strogo zabranjen izlazak iz kuće od 19. do 21. septembra, što predstavlja mjeru u borbi protiv epidemije ebole koja ne prestaje da se širi.

U saopštenju vlade navodi se da se zabrana izlaska iz kuće odnosi na sve, da neće biti dozvoljeno ni kretanje automobilima ili drugim vozilima, a da će izuzeci biti jedino oni koji obavljaju važne dužnosti za zemlju.

"Ova zabrana je neophodna da bi se lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << otkrili oboljeli od ebole", izjavio je savjetnik predsjednika u okviru misije za borbu protiv ebole Ibrahim Ben Kargbo.

u tom periodu medicinski radnici i predstavnici svjetskih nevladinih organizacija ići će od kuće do kuće da bi provjerili da li ima inficiranih koji se kriju.

Sijera Leona je, osim Liberije i Gvineje, jedna od zemalja najteže pogođenih epidemijom ebole.

U Sijera Leoneu je umrla 491 osoba od početka zaraze. Epidemija se proširila na Nigeriju, a u Senegalu je registrovan prvi slučaj infekcije.

Prema posljednjem izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije od 5. septembra, 2.105 osoba je umrlo od 3.968 zaraženih u zemljama zapadne Afrike.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sijera Leone: Zabrana izlaska od 19. do 21. septembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2014

Vlada Sijera Leonea saopštila je u subotu da će stanovništvu biti strogo zabranjen izlazak iz kuće od 19. do 21. septembra, što predstavlja mjeru u borbi protiv epidemije ebole koja ne prestaje da se širi...U saopštenju vlade navodi se da se zabrana izlaska iz kuće odnosi na sve, da neće biti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.