EU vs. VB - obostrana korist od članstva

Izvor: B92, 21.Apr.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU vs. VB - obostrana korist od članstva"

Frankfurt -- Članstvo Britanije u Evropskoj uniji je od uzajamne koristi za obe strane, izjavio je predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi.

On je dodao da bi potencijalni izlazak Britanije iz EU mogao imati samo ograničen uticaj na oporavak evrozone.

"Učešće Britanije u Evropskoj uniji doživljavamo kao nešto što je od obostrane koristi i nastavićemo da govorimo to i narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelja", rekao je Dragi na konferenciji za novinare u Frankfurtu.

On je upozorio i na mogućnost kolebanja na tržištima uoči i nakon održavanja referenduma o članstvu Britanije u EU, 23. juna.

"Očekujemo nastavak tržišnih kolebanja pre referenduma, ali verovatno i posle referenduma", kazao je Dragi, dodajući da ne želi da spekuliše u pogledu ishoda referenduma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dragi: Obostrana korist od članstva Britanije u EU

Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 00:25

Članstvo Britanije u Evropskoj uniji je od uzajamne koristi za obe strane, izjavio je danas predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi, dodajući da bi potencijalni izlazak Britanije iz EU mogao imati samo ograničen uticaj na oporavak evrozone...- Učešće Britanije u Evropskoj uniji doživljavamo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.