EU prekinula uvoz uglja iz Rusije

Izvor: Capital.ba, 10.Avg.2022, 11:03

EU prekinula uvoz uglja iz Rusije

LONDON- Velika Britanija i EU prekinuli su uvoz ruskog uglja u okviru sankcija koje su uvedene zbog rata koji Rusija vodi u Ukrajini. FOTO: Agencije Kako su ranije istakli u Londonu i Briselu, ovo ograničenje ima cilj da se nanese šteta privredi Rusije. Istovremeno, i sama Velika Britanija morala je da preduzme prilično ozbiljne mjere, s obzirom na to da je zemlja značajno zavisila od isporuka ruskog uglja. Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << statističkim podacima za 2021. godinu, 48 odsto uglja dolazi iz uvoza – 4,6 miliona tona, od kojih je 43 odsto ruski ugalj. Pored toga, Rusija je jedan od najvećih izvoznika uglja u zemlje EU. Prema podacima Ministarstva energetike Ruske Federacije, Rusija je 2021. godine isporučila zemljama EU 48,7 miliona tona uglja, ili 21,8 odsto ukupnog izvoza ove sirovine. Agencije Чланак EU prekinula uvoz uglja iz Rusije се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Stupio na snagu embargo na ruski ugalj

Izvor: Deutsche Welle, 10.Avg.2022

Embargo na uvoz ruskog uglja u zemlje Evropske unije stupio je na snagu. To je kazna za rat u Ukrajini. Unija mora da se okrene drugim dobavljačima tog energenta. Da li će u tome uspeti?..Od srede (10.8.) zabranjen je uvoz ruskog uglja u Evropsku uniju. Embargo je deo paketa sankcija kojim EU želi...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.