Izvor: RTS, 29.Jul.2022, 19:29

EU ostaje najveći trgovinski partner Srbije (Infografici)


Evropska unija je ubedljivo najveći trgovinski partner, potvrđuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Tokom 2021. godine, razmena je dostigla rekordnih 30,28 milijardi evra. Trgovina sa članicama Unije je u konstantnom porastu. Vrednost srpskog izvoza u EU skoro se učetvorostručila sa skoro 3,2 milijarde evra u 2009. na preko 11 milijardi evra u 2021. godini. Pojedine zemlje članice EU tradicionalno su na vrhu liste najvažnijih trgovinskih partnera Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u oblasti robe, posebno Nemačka, Italija, Mađarska i Rumunija kao važne izvozna destinacija za srpsku robu. Srbija je izvezla skoro 13 odsto ukupnog izvoza samo u Nemačku i još 8,5 odsto u Italiju 2021, saopštio je Medija EU Info.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU Info centar: Evropska unija je najveći trgovinski partner Srbije

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2022, 17:21

EU je najveći trgovinski partner Srbije, a podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je tokom 2021. godine razmena dostigla rekordnih 30,28 milijardi evra, prenosi EU Info centar.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.