EPS se priprema za buran period

Izvor: B92, 10.Feb.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EPS se priprema za buran period"

Prva faza korporativizacije EPS-a trajaće do 1. jula ove godine kako bi etapno do 1. jula 2016. EPS grupa postala akcionarsko društvo, kaže Aleksandar Obradović

"Suština procesa korporativizacije je da su sada svi u okviru EPS-a i formalno jedan tim. Zalaganjem svih zaposlenih u okviru sistema, preuzimanjem odgovornosti i povećanjem efikasnosti, bićemo pripremljeni za buran period koji očekuje srpsku elektroprivredu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tržištu električne energije", istakao je direktor srpske elektroenergetike.

Prema njegovim rečima, u interesu svih je korporativizacija kompanije, kroz proces centralizacije i unapređenje procesa upravljanja.

Obradović je naveo da EPS mora ostati jedinstvena i jaka firma, kako ne bi bilo prostora za rasparčavanje kompanije, a sa osnovnim ciljem da EPS ostane većinski državno preduzeće, kao najvitalniji državni resurs.

On je sa članovima Odbora izvršnih direktora EPS-a posetio danas sedište Rudarskog basena Kolubara u Lazarevcu i sa menadžmentom tog privrednog društva i sindikalnih organizacija razgovarao o početku procesa korporativizacije kompanije.

Kako je rekao, ovo je prvi sastanak u nizu susreta sa predstavnicima svih privrednih društava u okviru EPS-a.

Nakon što je Vlada Srbije krajem prošle godine donela zaključke o novim statutarnim promenama u kompaniji, počelo je novo poglavlje u razvoju srpske elektroprivrede, saopštio je EPS.

"Kroz centralizaciju kompanije i unapredjenje procesa upravljanja uspećemo da stvorimo efikasniju, konkurentniju i bolje organizovanu kompaniju", rekao je Obradović.

On je objasnio da je izuzetno važno da se svi nivoi upravljanja uključe u internu komunikaciju kako bi dali ideje i smernice za potencijalne uštede i povećanje efikasnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS postaje akcionarsko društvo do 1. jula 2016.

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2015

Prva faza korporativizacije EPS-a trajaće do 1. jula ove godine, sa ciljem da etapno do 1. jula 2016. EPS grupa postane akcionarsko društvo, izjavio je danas direktor Aleksandar Obradović..."Suština procesa korporativizacije EPS - a je da su sada svi u okviru EPS-a i formalno jedan tim. Zalaganjem...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.