EK:O spajanju OMV-a i Mola do 22.7.

Izvor: B92, 07.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK:O spajanju OMV-a i Mola do 22.7.

Brisel -- Evropska komisija će detaljnije istražiti OMV-ovu ponudu za preuzimanjem mađarskog Mola i posledice eventualnog spajanja.

"To bi preuzimanje imalo uticaj na nekoliko strateški važnih energetskih tržišta", rekla je predstavnica EK za tržišno takmičenje Neelie Kroes.

Ona je dodala da je zbog toga važno da Komisija omogući da tržišno nadmetanje bude osigurano na korist potrošača. Komisija će odluku doneti do 22. jula.

OMV je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio da je takva odluka Komisije očekivana uzme li se u obzir kompleksnost postupka spajanja.

S druge strane, Mol je u saopštenju naveo da je "primio k znanju" najavu Evropske komisije da će otvoriti detaljniju istragu u vezi sa narušavanjem tržišne konkurencije.

Mađarska kompanija ostaje pri stavu da bi takvo preuzimanje imalo negativne efekte na konkurentnost tržišta u regionu, što ne bi bilo u interesu ni zainteresovanih strana ni samih potrošača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.