EFT: Cena je za havarijsku energiju

Izvor: B92, 18.Maj.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EFT: Cena je za havarijsku energiju

Beograd -- Energetska kompanija EFT saopštila je da je cene električne energije koju je ponudila EPS-u indikacijska cena za havarijsku energiju u regionu.

EFT se saopštenjem oglasio povodom izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića "domaćim trgovcima koji su struju nudili po 2,3 puta većoj ceni želeći da zarade na nesreći naroda" i pominjanja poimence kompanije EFT i njenog predsednika Vuka Hamovića u nekim medijima.

"Cena koju je naša beogradska kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudila EPS-u u petak prošle nedelje data je kao indikacija cena za havarijsku energiju u regionu i mogućnosti EFT portfolija da obezbedi energiju raskidom postojećih ugovora", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je rukovodstvo EFT-a prethodnih je dana boravilo u Republici Srpskoj baveći se organizacijom pomoći rudarima i njihovim porodicama koji su se spasavali iz potopljenog Doboja, nakon čega je razmotreno kakva pomoć će biti pružena ugroženima u Srbiji.

"EPS-u nudimo da, bez ikakve nadoknade, koristi sve raspoložive kapacitete EFT-a, što omogućava pristup raznim evropskim berzama, prvenstveno u Mađarskoj i Rumuniji, kojim EPS inače ne raspolaže", navodi se i dodaje da će u ponedeljak kao pomoć ugroženim građanima biti uplaćeno 100.000 evra na racuna Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.