EBRD razmatra kredit za Srbijagas

Izvor: S media, 17.Sep.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD razmatra kredit za Srbijagas

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra mogućnost odobravanja zajma za javno preduzeće "Srbijagas" u visini do 150 miliona evra, u nekoliko tranši, objavljeno je na sajtu EBRD.

Zajam je, izmedju ostalog, namenjen kupovini 250-300 miliona kubnih metara prirodnog gasa za rezerve koje će biti uskladištene u jednom iznajmljenom komercijalnom skladištu gasa u Madjarskoj, zatim za neodložne kapitalne izdatke, namenjene zaštiti celovitosti gasovodne mreže, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << unapredjenje ekološke zaštite i sigurnosti.

Sredstva iz zajma su takodje namenjena izgradnji novog podzemnog spremišta gasa, kao i za druge strateške srednjeročne investicije sa ciljem postizanja energetske sigurnosti (uključujući moguće povezivanje gasovodima sa susednim zemljama), navodi se na sajtu EBRD.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.