Izvor: B92, 15.Okt.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD: Privredni rast u Srbiji 2010.

London -- Ekonomija Srbije iduće godine će se vratiti na pozitivnu teritoriju i ubeležiti rast od jedan odsto, očekuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Za tekuću godinu kreditor Srbiji prognozira pad privrednih aktivnosti od četiri odsto, nakon ekonomskog rasta od 5,4 odsto zabeleženog u 2008. godini, navodi se u novom izveštaju EBRD.

"Srbija nastavlja napredak na više frontova ali je zbog globalne ekonomske krize smanjeno interesovanje stranih investitora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i otežana privatizacija preostalih javnih preduzeća", istakao je vodeći ekonomista EBRD Piter Senfej.

Senfej je govoreći o Srbiji rekao da je "važno naglasiti da se nastavljaju pripreme kompanija za privatizaciju kada se globalna ekonomska situacija poboljša".

Nove prognoze rasta za Srbiju iz Izveštaja o tranziciji EBRD, koji će u celini biti objavljen idućeg meseca, EBRD je saopštio danas.

EBRD u zemljama centralne i istočne Evrope u 2009. očekuje pad privrednih aktivnosti od 6,3 odsto u proseku dok u 2010. računa na rast u regionu od oko dva i po odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.