EAR finansira IT park u Vršcu

Izvor: B92, 12.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EAR finansira IT park u Vršcu

Vršac -- EAR će podržati sa 3,5 miliona evra izgradnju tehnološkog parka na 30 hektara u industrijskoj zoni u Vršcu.

Cilj razvoja industrijskih preduzeća u IT parku je uvođenje ekonomski profitabilne proizvodnje uz efikasnu upotrebu neobnovljivih resursa

Opština Vršac mora da bude vlasnik poseda na kojem će biti izgrađen tehnološki park kako bi iskoristila sredstva koja je obezbedila Evropska agencija za rekonstrukciju i razvoj (EAR), rekla je menadžerka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te opštine, Eva Knežević i dodala da su pri kraju pregovori o otkupu parcela koje nisu u vlasništvu opštine.

"Infrastrukturni radovi počeće i završiće se u narednoj građevinskoj godini. Do kraja septembra otvoren je konkurs za potencijalne izvođače radova koji će izgraditi vodovodnu, gasovodnu, kanalizacionu, kao i mrežu kolovoza i trotoara", rekla je Eva Knežević.

Dodala je da je opština obavezna da obezbedi potreban nivo elektrifikacije i telekomunikacija.

Menadžerka opštine Vršac rekla je da postoji interesovanje za podizanje novih pogona, ali da se imena zainteresovanih čuvaju u tajnosti.

"Biće poznata tek 2010. godine kada budu postojali svi uslovi za izgradnju poslovnih objekata, kada budu mogli da udju u posed na 99 godina. Novi pogoni biće podrška postojećim industrijskim kapacitetima u opštini", rekla je Eva Knežević.

U izgradnju Tehnološkog parka u Vršcu uloženo je oko 800 hiljada evra.

Oko 80 hiljada evra obezbeđeno je iz Nacionalnog investicionog plana za izgradnju dela gasovoda, a iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine

četiri miliona dinara za izradu glavnog projekta saobraćajnica, dok je sa milion dinara finansiran projekat parka i studija izvodljivosti.

Prema procenama nadležnih, tehnološki park u Vršcu će za sedam godina obezbediti oko dve hiljade novih radnih mesta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U planu tehnološki park

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2008

VRŠAC - Evropska agencija za rekonstrukciju i razvoj (EAR) podržaće sa 3,5 miliona evra izgradnju tehnološkog parka na 30 hektara u industrijskoj zoni u Vršcu, izjavila je danas menadžerka opštine Vršac Eva Knežević...Knežević je na konferenciji za novinare rekla da opština Vršac mora da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.