Dva hleba kao kilogram piletine

Izvor: S media, 05.Mar.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva hleba kao kilogram piletine

Osam od deset hrvatskih domaćinstava živi ispod svojih očekivanja, a koliko je standard žitelja te zemlje pao dovoljno govori i činjenica da dve vekne hleba koštaju kao kilogram piletine, piše zagrebački "Večernji list".

Analitičari, na čije mišljenje se poziva zagrebački list, veruju da će cene hrane u svetu u iduće dve-tri godine poskupeti još 25 posto i navode da u Hrvatskoj, tokom poslednjih pet godina, stagniraju samo cene mesa, dok su hleb, žitarice, ulja, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << masti i povrće poskupeli više od 30 posto.

U Slavoniji je, na primer, ove godine polubeli hleb poskupeo 100 odsto, a on čini polovinu pekarske proizvodnje.

Prosečna porodica mesečno raspolaže sa 6320 kuna, a za život kakav bi oni hteli nedostaje im još 2340 kuna, pokazuju tamošnje analize. Iz godine u godinu udeo gradjana koji prema vlastitoj proceni žive lošije sve je veći i penje se sa 68 posto u 2008. na 77 posto u 2010. godini.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.