Dugalić: Jači kredibilitet sa novim aranžmanom

Izvor: S media, 27.Feb.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugalić: Jači kredibilitet sa novim aranžmanom

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS)Veroljub Dugalić izjavio je danas da je zemlji neophodan aranžman s Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) jer će ojačati kredibilitet Srbije.

Dugalić se u razgovoru saglasio sa stavovima predsednika Vlade Mirka Cvetkovića i guvernera Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem da je zemlji potreban novi aranžman s MMF iz predostrožnosti, bez obzira da li će to biti produžetak postojećeg ili novi. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Jeger: Plate ne mogu da rastu

"Mislim da je nama neophodan aranžman sa Fondom, a da li će to biti produžetak postojećeg ili zaključivanje novog, mislim to su nijanse u pitanju. Čak je možda bolje, zaključiti novi, jer to još daje neki novi kredibilitet zemlji. Umanjuje malo rizičnost u poslovanju kad su u pitanju strani investitori", kazao je Dugalić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.