Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug za subvencije krajem 2008.

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je juče da će najkasnije do kraja godine svi registrovani poljoprivrednici dobiti novac koji im je država dužna na ime subvencija. Prioritet Ministarstva će biti isplata duga od 120 evra po hektaru, za šta je do sada isplaćeno ukupno 7,5 milijardi dinara, rekao je on agenciji Beta. Kako je objasnio, samo za tu namenu biće potrebno još oko pet milijardi dinara, a Ministarstvo poljoprivrede će dodatni novac, jer ga u agrarnom budžetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nema, tražiti rebalansom budžeta. Ono što ne bude moglo da se podmiri rebalansom biće urađeno uz pomoć budžetske rezerve, dodao je on.

Dragin je naveo da se deficit u poljoprivrednom budžetu pojavio verovatno zbog toga što proračun, koji je radila prethodna administracija, nije predvideo da ove godine tako veliki broj poljoprivrednika registruje svoja gazdinstva. Kako je podsetio, ove godine registrovano je 400.013 gazdinstava ili 19 odsto više nego lane. Dragin nije mogao da kaže koliki će agrarni budžet biti naredne godine, ali je istakao da će sigurno biti veći nego do sada. Nije mogao ni da precizira da li će se već u narednoj godini povećati davanja po hektaru, ali je istakao da ne očekuje da se smanje. Dragin je dodao i da će od robnih rezervi tražiti da otkupe određenu količinu pšenice od individualnih poljoprivrednika.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo poljoprivrede proverava Voda Vodu i Knjaz Milos

Izvor: Kurir, 23.Jul.2008

BEOGRAD, 23. jula 2008. (Beta) - Inspektori Ministarstva poljoprivrede izvršiće kontrolu ispravnosti flaširanih voda "Voda Vode" i "Knjaz Miloša" na liniji proizvodnje, izjavio je danas direktor Generalnog inspektorata tog ministarstva Dušan Pajkić. "Do kraja sledeće nedelje trebalo bi da budu...

Nastavak na Kurir...

Jeremić: Srbija računa na podršku Francuske

Izvor: Kurir, 23.Jul.2008

PARIZ/BEOGRAD, 23. jula 2008. (Beta) - Srpski šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da Srbija računa na podršku Francuske, kao i da će do kraja francuskog predsedavanja Evropskoj uniji (EU), do kraja ove godine, dobiti status kandidata za clanstvo u EU. "Računamo na Francusku da će nas podržati...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.