Izvor: B92, 18.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država vraća novac Karićima

Beograd -- Vrhovni sud Srbije doneo je odluku da država vrati novac kompaniji "Braća Karić", a koji je uplaćen na ime poreza na ekstraprofit. Ministar finansija u Vladi Srbije Božidar Đelić izjavio je za B92 da je u obrazloženju odluke navedeno da, zbog proceduralnih problema, novac od ekstraprofita treba da bude refundiran Bogoljubu Kariću. Đelić navodi da je Vrhovni sud Srbije zatražio i ekspertizu koja bi trebalo da utvrditi iznos ekstraprofita kompanije BK, pa je "moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da ista suma bude ponovo naplaćena". On je naglasio da se neće mešati u posao suda, ali i dodao da će uslediti pravna revizija te odluke. "Ja sam neko ko poštuje zakon, neko ko poštuje odluke suda, samim tim neću komentarisati tu odluku i mislim da vaši gledaoci i slušaoci mogu da zamisle šta ja o tome svemu mislim. Ta priča nije gotova, uradićemo ekspertizu i na osnovu nje pristupiti naplati onoga što bude izraženo. U ovom trenuktu je lakše shvatiti neke napade na mene od takve provenijencije, a mislim da će građani shvatiti o čemu je ovde reč", rekao je Đelić. Božidar Đelić navodi da je 2,4 milijardi dinara, koliko je Karić platio, u sredu uveče prebačeno sa budžeta na račun kompanije BK.

Govoreći na predizbornoj konvenciji za Opštinu Voždovac, Đelić se u četvrtak uveče zapitao šta je sa 143 prijave Ministarstva finansija, medju kojima je i tužba protiv bivšeg republičkog ministra za zdravstvo Milovana Bojića. "Ni jednog ročišta, ni jedne presude. Neka nam to bude dobra lekcija", kazao je Djelić i poručio da uprkos "toliko otpora, licemerja i korupcije", on neće pokleknuti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.