Država osniva naftnu kompaniju

Izvor: S media, 06.Okt.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država osniva naftnu kompaniju

U Srbiji bi do 2016. godine trebalo da počne da radi nova naftna kompanija koja će se baviti eksploatacijom naftnih škriljaca sa nalazišta kod Aleksinca.

Država će u ovoj kompaniji imati 51 odsto vlasništva, a za ostatak će tražiti strateškog partnera.

Kakva država, takva i konkurentnost

Škundrić: Naftaši su preterali sa cenama

Nema šanse da nam gorivo pojeftini

Investicija će biti vredna oko milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << evra, a očekuje se da u kompaniji bude zaposleno bar 1.000 ljudi, kaže za „Blic“ Zlatko Dragosavljević, državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Dragosavljević objašnjava da je sa tog nalazišta naftnih škriljaca moguće godišnje proizvesti oko 600.000 tona sirove nafte što je značajna količina koja može da zameni deo uvoza crnog zlata u Srbiju.

On dodaje i da će do kraja 2011. biti objavljeni planovi za izgradnju nove termoelektrane od 320 megavata u blizini rudnika uglja „Štavalj“, čija će proizvodnja biti proširena.

(Blic/S media foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.