Država nabavlja 5.000 visokomelečnih junica

Izvor: Blic, 29.Jan.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država nabavlja 5.000 visokomelečnih junica

Vlada Srbije će ove godine investirati 800 miliona dinara za kupovinu 5.000 visokomlečnih grla goveda najboljeg genetskog sastava u 29 opština i gradova u Srbiji, izjavio je u Svilajncu pomoćnik ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Miloš Milovanović.

"Vlada će finansirati do 80 odsto sredstava za nabavku junica i na taj način popraviti genetski sastav goveda i zaustaviti pad broja goveda”, rekao je pomoćnik ministra Milovanović prilikom podele >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 250 junica poljoprivrednicima Svilajnca koja su kupljena u nemačkoj pokrajini Bavarska.

Ministarstvo je za kupovinu junjica u Svilajncu dalo 45 miliona dinara, a Skupština opštine 13 miliona.

Milovanović je ocenio da je "ovo način obezbeđenja dovoljnih količina mleka za domaće tržište ali i stvaranje dobre sirovinske baze za izvoz mleka i mesa”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.