Država da isplati dug privredi

Izvor: NaDlanu.com, 04.Okt.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država da isplati dug privredi

BEOGRAD, 4. oktobra 2011. (Beta) - Stranka Bogata Srbija u utorak je zatražila od premijera Srbije Mirka Cvetkovića da bude obustavljena isplata plata zaposlenima u administraciji dok država ne isplati dug privredi.

BEOGRAD, 4. oktobra 2011. (Beta) - Stranka Bogata Srbija u utorak je zatražila od premijera Srbije Mirka Cvetkovića da bude obustavljena isplata plata zaposlenima u administraciji dok država ne isplati dug privredi."Vlada Srbije i lokalna samouprava po raznim osnovama >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << duguje privredi oko 150 milijardi dinara. Zbog toga privrednici trpe golemu štetu, nemaju novca za redovno poslovanje i isplatu zarada i prinudjeni su da uzimaju skupe kratkoročne zajmove", navedeno je u saopštenju Bogate Srbije.Ta stranka je predložila da se iz budžeta isplaćuju zarade samo zaposlenima u zdravstvu i prosveti sve dok ne bude izmiren dug prema privredi."Takva odluka bi se primenila i na sve opštine- dužnike i javna preduzeća. To je moralni čin koji obavezuje svaku vladu da deli sudbinu gradjana i privrede koji su joj poverili upravljanje narodnim poslovima", ukazala je Bogata Srbija. ...

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.