Država, Dragić i Dragić

Izvor: B92, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država, Dragić i "Dragić"

Šta je u papirima? Mile Dragić (FoNet)

Beograd -- Ne postoje nikakve zakonske prepreke da preduzeće "Mile Dragić" učestvuje i dalje na tenderima koje će raspisivati Ministarstvo odbrane

Od izbijanja afere "Pancir" do danas, Ministarstvo odbrane je sklopilo devet ugovara sa preduzećem "Mile Dragić" u vrednosti 21milion dinara. Sada, kada je protiv vlasnika podignuta i optužnica, u Ministarstvu kažu da će se saradnja sa preduzećem nastaviti jer, kako navode, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužnica tereti lično Dragića, a ne preduzeće.

"Tender je javan, stvar je preduzeća da li će se na tender javiti. Ukoliko se preduzeće 'Mile Dragić' javi na tender, razmatra ce ravnopravno kao i svi drugi učesnici. Nemamo moralni problem sa tim, Ministarstvo prosluje se pravnim licima, sa privrednim subjektom", kaže Ilija Pilipović, pomoćnik za materijalne resurse u Ministarstvu.

Mile Dragić, od ove nedelje i zvanično optužen za prevaru u pokušaju i nezakonito držanje oružja, kaže da - iako izvozi u 30 zemalja - želi da radi sa domaćim Ministarstvom odbrane.

"Mislim da mi je bilo zabranjeno da radim, oni nisu raspisivali tendere za opremu koji ja imam jer su se plašili da ću dobiti posao", kaže Dragić.

Spekulisalo se i da je ovih devet ugovora, nakon izbijanja afera, Dragić dobio jer je namerno davao izuzetno niske, gotovo neisplative cene da bi ostao u poslu sa Ministarstvom odbrane.

Iako kaže da za srpsku vojsku radi po povoljnim cenama, u optužnici se navodi da je Dragić, koji je sa Ministarstvom odbrane 2005. godine potpisao ugovor o prodaji vojne opreme u vrednosti od oko 175 miliona evra, u dogovoru sa tadašnjim ministrom Davinićem, pokušao da Vojsci proda robu po višim cenama, izmenivši cenu u ugovorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.