Drugi talas krize (2): Dvoje gaća u dve rate

Izvor: TvojPortal.com, 05.Sep.2011, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi talas krize (2): Dvoje gaća u dve rate

/vesti online/ Srpski vlastodršci su nedavno "obradovali" narod objavom da je "životni standard samo neznatno pao". Vlast se očigledno prema građanima ponaša kao majka prema detetu koje joj se žali da se udarilo i da ga boli, a ona ga teši da to nije ništa i da će proći.


Ovakve izjave vređaju inteligenciju, smatra Boško Lomović, penzionisani novinar iz Gornjeg Milanovca.

- O kakvom se životnom standardu može govoriti kada se zna da je, prema zvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << podacima, od početka krize posao izgubilo više od 250.000 radnika, a da će ove jeseni bez radnog mesta ostati još oko 100.000 ljudi. Ako se uzmu u obzir članovi njihovih porodica, to znači da će bez hleba ostati još 300.000 duša.
Jasno mi je da vlast želi da ulepšanim, optimističkim podacima poveća sebi šanse da ostane tu gde jeste. Njima je lepo u udobnim foteljama, ali zaboravljaju da narod Srbije nije glup i da odavno ne veruje ni političarima, ni statistici čija matematika uvek ide u korist onih na vlasti - ističe Lomović.Ostatak teksta pročitajte na linku

ekonomijaSrbijastandardživotstatistikadrugi talas krize

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.