Dramatičan pad izvoza nafte iz Venecuele - tek će da pada

Izvor: B92, 16.Mar.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatičan pad izvoza nafte iz Venecuele - tek će da pada

Vašington -- Specijalni američki izaslanik za Venecuelu Eliot Abrams rekao je da je izvoz nafte u toj zemlji opao za oko 50.000 barela mesečno.

Prema njegovim rečima, proizvodnja će najverovatnije pasti ispod milion barela dnevno za "mesec do dva", prenela je agencija Rojters.

"Sada ide ka milion, a za mesec ili dva pašće ispod milion barela dnevno", rekao je Abrams te dodao da se pad poslednjih dana delimično može pripisati nestanku struje. "To je stalan pad", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je specijalni američki izaslanik.

Proizvodnja nafte u Venecueli u protekle dve decenije se smanjila, od preko tri miliona barela dnevno na početku ovog veka, do 1,2 i 1,4 miliona barela dnevno krajem 2018. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.