Dragutinovićeva za povećanje PDV-a

Izvor: B92, 20.Jun.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinovićeva za povećanje PDV-a

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da su spremne različite verzije poreske reforme, ali da se ona lično zalaže za povećanje PDV-a.

Ministarka se, kako kaže, zalaže za "revolucionarnu verziju" kojom bi se porez na dodatu vrednost (PDV) povećao za tri procentna poena.

"To za šta se ja zalažem je da se za jednu trećinu smanje fiskalna opterećenja na zarade, i porezi i doprinosi. Gubitak prihoda bi se neutralisalo rastom PDV-a", izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dragutinovićeva za "Biznis magazin".

Dragutinović je precizirala da plate do 16 500 dinara ne bi bile oporezovane, a porez zarade iznad tog iznosa bio bi 10 odsto.

Ministarska finansija je kazala kako bi volela da poreska reforma prati budžet za 2011. godinu i dodala da će Vlada Srbije odlučiti koja će verzija reforme biti primenjena.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.