Izvor: B92, 09.Dec.2009, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin: Pojačana kontola proizvoda

Beograd -- Ministar poljoprivrede Saša Dragin kaže da je tokom 2009. izvršeno oko 400.000 kontrola poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i podneto više hiljada prijava.

Gostujući u Vestima B92 Dragin je rekao da meso sumnjivog kvaliteta i porekla na tržište stiže ilegalnim kanalima sa Kosova i iz Bosne."Ove godine, do kraja novembra, oduzeto je oko 25 tona raznih vrsta mesa koje je švercovano sa područja Kosova i Metohije u centralnu Srbiju", kazao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Meso i mesne prerađevine sa Kosova krijumčare raznim šumskim putevima i to uglavnom noću i zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na saradnji u otkrivanju tih slučajeva", rekao je on i dodao da je problem sa krijumčarenjem mesa i mesnih prerađevina evidentiran i na granici na Drini, gde se "svake noći bukvalno prave zasede".

Dragin je podsetio da je ove godine usvojen Zakon o bezbednosti hrane koji propisuje najrigorznij kontrole i da su u cilju vršenja kontrola na najadekvatniji način "podignuti i kapaciteti" generalnog inspektorata i veterinarske inspekcije.

"Ove godine smo imali oko 200 organizovanih akcija pri kojima je izvršeno 400.000 kontrola poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i podneto više hiljada krivičnih i prekršajnih prijava, prijava za privredni prestup...", rekao je on.

Ovde možete pogledati gostovanje ministra Saše Dragina u vestima B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.