Izvor: B92, 08.Sep.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvole klanicama za izvoz u EU

Beograd -- Srbija je, posle skoro 20 godina, dobila mogućnost izvoza prerađevina od svinjskog mesa na tržište Evropske unije, kaže ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Klanice koje su dobile izvozne dozvole su Industrija mesa "Topola", "Big bul", "Juhor AD" i "Kolbis", a očekuje se dozvola za još tri klanice. Ministar Dragin je precizirao da je to rezultat velikog rada ministarstva i službi vezanih za poljoprivredu, usvajanje Zakona o bezbednosti hrane i uspešnog sprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šverca mesa s Kosova i iz Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način dobijena je velika šansa za razvoj stočarstva i industrije za preradu mesa, ali i mogućnost da se višak svinjskog mesa plasira na evropsko tržište.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.