Domaće investicije da budu pokretač privrede

Izvor: B92, 25.Okt.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Domaće investicije da budu pokretač privrede"

Beograd -- "Unija poslodavaca Srbije važan je partner Vlade Srbije, zajedno sa sindikatima", rekla je ministarka Zorana Mihajlović na skupštini te organizacije.

Unija poslodavaca Srbije obeležila je 25 godina rada i tom prilikom pozvala članice da daju svoje predloge i inicijative za poboljšanje uslova poslovanja.

"Tema koju ste odabrali za vašu skupštinu, tema zadržavanja ljudi, govori da mnogo više od nekih drugih institucija mislite o tome gde ćemo biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 10, 20 ili više godina. To je pitanje kojim svi treba sa se bavimo i na koje još nemamo pravi odgovor i pravi plan. Ovo pitanje vidim i u oblasti koju vodim, gde krećemo u novi ciklus investicija i gde smo takođe u kritičnom periodu za ostanak ljudi u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva, obraćajući se na Skupštini Unije poslodavaca Srbije, koja ove godine obeležava 25 godina postojanja.

Ona je rekla da zadatak vlade nije da se bavi biznisom, nego da stvori najbolje moguće uslove za poslovanje.

"Svako u vladi ima svoj deo posla, moj deo je da gradimo puteve i pruge, da obezbedim da Srbija bude regionalno povezana i sa dobrim uslovima poslovanja, što je važno za čitavu privredu i za domaće i strane investitore. Verujem da i u realnom životu i svakodnevnom poslovanju primećujete da se stvari u ovim oblastima popravljaju", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je pozvala Uniju poslodavca i njene članove da iskoriste sve što država radi i činjenicu da je Ministarstvo građevinarstva otvoreno za sve inicijative koje dolaze od privrede.

"Trenutno se glas nekih drugih organizacija više čuje, ali sam sigurna da postoji značajan prostor da više radimo zajedno, kao partneri. Ako vi imate uspeha u onome što radite, to je dobro i za državu, jer domaće investicije treba da budu pokretač privrede", navela je ona.

"Potpredsednici vlade uručena je i zahvalnica Unije poslodavaca Srbije za poboljšanje poslovnog ambijenta u Republici Srbiji", navodi se o saopštenju Ministarstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.