Dolar se oporavio, ali zabrinutost ostaje

Izvor: B92, 17.Nov.2017, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolar se oporavio, ali zabrinutost ostaje

Dolar se oporavio sa četvoronedeljnog minimuma u odnosu na jen.

To se dogodilo pošto se na svetskim tržištima pojačala tražnja za rizičnijom imovinom nakon nagle rasprodaje akcija i dolara, kao i pojačanih ulaganja u aktive koje se smatraju sigurnim utočištima protekle nedelje.

Uz oporavak cena akcija u Aziji i Evropi, kao i na Volstritu, tržišta su otvorena na višim nivoima, dolar je ojačao za trećinu procenta na 113,17 jena, što je više u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minimum od 112,47 jena koliko je zabeleženo u sredu.

U odnosu na korpu valuta, dolar je bio za 0,2 procenta u porastu, nakon pada u sredu na najniži nivo u periodu od skoro četiri nedelje.

Zbog zabrinutosti u vezi sa planovim poreskih reformi u SAD, dolarski dobici su bili ograničeni.

Budući da se dolar oporavio, evro je oslabio za četvrtinu procenta na 1,1764 dolara, spustivši se sa maksimuma zabeleženog u sredu od čak 1,1862 dolara, što je bio najviši nivo jedinstvene valute u više od mesec dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.