Dolar niže poraze, funta na tronu

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolar niže poraze, funta na tronu

Beograd -- Dolar je bio u padu peti dan zaredom pošto je smanjenje zabrinutost vezano za američko-kineski trgovinski konflikt podgrejalo tražnju za rizičnijim valutama.

Tržišta su usled mlakog trgovanja na kraju meseca zabeležila gubitke.

U odnosu na glavne valute, dolarski indeks je bio na jednomesečnom minimumu od 94,52 poena.

Funta je bila na čelu liste valuta dobitnika dana, podataknuta nadom da će se Britanija i Evropska Unija dogovoriti o budućim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgovinskim vezama pre nego što Bregzit stupi na snagu.

Funta je ponovo zabeležila nivo od 1,30 dolara, prvi put od 6. avgusta, dok je evro oslabio prema funti za 1,3 procenta tokom poslednja dva trgovanja, na nivo ispod 90 penija.

Evro je bio stabilan u odnosu na dolar na nivou blizu 1,17 dolara, budući da su se investitori kladili da će povećanje apetita ka riziku ojačati jedinstvenu valutu, mada podaci o ublažavanju inflacije u Nemačkoj i Španiji stavljaju na probu njen rast.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.