Dokapitalizacija UBS od 3,48 mlrd.$

Izvor: B92, 26.Jun.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokapitalizacija UBS od 3,48 mlrd.$

Njujork -- Švajcarska banka UBS, jedna od najteže pogođenih globalnom financijskom krizom, planira da prikupi oko 3,48 milijardi dolara putem prodaje novih deonica.

Najveći svetski upravitelj imovinom pokušava da ojača kapital i vrati se pozitivnom poslovanju nakon što je u 2008. pretrpela najveći godišnji gubitak u istoriji švajcarskih kompanija, usled otpisa više od 50 milijardi dolara zbog ulaganja u rizičnu američku imovinu.

Kako je saopšteno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UBS će ponuditi oko 293,3 miliona novih deonica po ceni od 11,91 dolara po deonici, koja je za 6,9 posto niža u odnosu na zaključnu cenu u četvrtak.

UBS je objavio i da očekuje u drugom tromesečju neto gubitak u poslovanju, zbog kredita i ranije najavljenih troškova restrukturiranja. Ipak, UBS prognozira da će operativni rezultati najverovatnije biti bolji nego u prvom tromesečju. Početkom maja švajcarska banka je objavila neto gubitak u prvom tromjesečju u visini od 1,83 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.