Dokapitalizacija B92, izabran UO

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokapitalizacija B92, izabran UO

Beograd -- Skupština B92 AD, nakon sprovođenja odluke o dokapitalizaciji, izabrala Upravni odbor, na čijem je čelu Veran Matić, koji je i glavni i odgovorni urednik.

Ostali članovi Upravnog odbora su: Jakob Grapengiser, Denis Vinokurov, Stefanos Papadopulos, Tanja Stanišić, Georijos Ksantopulos i Nebojša Samardžić.

Izvršenom dokapitalizacijom na osnovu odobrenja RRA pribavljena su neophodna finansijska sredstva za dalji razvoj medijske kuće u periodu ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krize, koja se snažno negativno odražava i na medijsko tržište.

U saopštenju B92 nakon prve sednice Skupštine akcionarskog društva B92 AD nakon sprovođenja odluke o dokapitalizaciji, navodi se da je dosadašnji dugogodišnji akcionar, švedski investiconi fond East Capital, preko svoje kompanije Salink, pribavio dodatna sredstva u saradnji sa novim grčkim partnerom kompanijom Lejk Bejd, koja je u vlasništvu Stefanosa Papadopulosa, sa kojim je formirao zajedničku kompaniju Astonko d.o.o.

Dosadašnji akcionari MDLF i NCA odlučili su da svoje akcije u B92 prodaju novom akcionaru.

Nakon izvršene dokapitalizacije, sadašnja vlasnička struktura B92 je sledeća: Astonko d.o.o. poseduje 84,99 procenata akcija društva, B92 Trast 11,35 (dosadašnji akcionar kojim upravljaju osnivači i menadžeri B92) a mali akcionari ukupno imaju 3,66 procenata.

B92 Trast kao akcionar ostaće isključivo zadužen za vođenje uređivačke politike informativnog programa medijske kuće B92. Dokapitalizacija će omogućiti da se očuva kontinuitet uređivačke politike koja je nezavisna, zasnovana na visokom stepenu profesionalizma i odgovornosti i na visokoj društveno odgovornoj svesti. U domenu odgovornosti B92 Trasta ostaje i rad Fonda B92, Sektora za korporativnu društvenu odgovornost i Kulturnog centra Reks.

Novi akcionar prihvatio je dosledno poštovanje svih ustanovljenih vrednosti kuće B92, a posebno osvojenu autonomiju uređivačke politike, koju će svi zajedno na najefikasniji način podržavati i dalje razvijati. Uređivačka politika informativnog programa biće konstantno pod kontrolom B92 Trasta, tj. osnivača i urednika ove kuće.

Ovom dokapitalizacijom stvoreni su preduslovi da medijska kuća B92 u trećoj deceniji svog postojanja nastavi rast i razvoj na temeljima sačinjenim u prethodnih 20 godina.

sms vesti Odštampaj Pošalji

Vlada usvojila rebalans budžeta 18. novembar 2010. | 15:58

Vlada usvojila rebalans budžeta, ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila da će rebalans podržati one socijalne kategorije kojima je pomoć najpotrebnija

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar

Koalicija SDA i SDP u BiH 18. novembar 2010. | 15:39

Stranka demokratske akcije i Socijaldemokratska partija, dogovorili su danas formiranje koalicionog bloka na nivou BiH.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Osumnjičeni na privremenoj slobodi 18. novembar 2010. | 15:18

Četvoro osumnjičenih za trgovinu drogom, koji su uhapšeni pre dva dana u Srbiji, pušteni su danas na slobodu, potvrdili su u Višem sudu u Beogradu.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Episkop Teodosije umesto Artemija 18. novembar 2010. | 14:50

Lipljanski episkop Teodosije izabran je za novog vladiku raško-prizrenske eparhije, odlučeno je na Saboru SPC.

Postojeći komentari (16) | Pošaljite komentar

BG: 600 prijava komunalnoj policiji 18. novembar 2010. | 14:43

Komunalnoj policiji u Begradu za tri dana su na telefone operativnog centra građani uputili više od 600 prijava.

Postojeći komentari (4) | Pošaljite komentar

Opozicija neće podržati rebalans 18. novembar 2010. | 14:24

Opozicione stranke SRS, SNS i DSS najavile da neće podržati predlog rebalansa budžeta za 2010. koji Vlada Srbije treba da usvoji na današnjoj sednici.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Izrael: Paradajz koji ne curi 18. novembar 2010. | 14:20

Izraelski naučnici su nakon čeri paradajza, paradajza otpornog na viruse i dugotrajnog paradajza, usavršili još jednu verziju povrća - paradajz koji ne curi.

Postojeći komentari (9) | Pošaljite komentar

Ubrzo rešenje za grejanje fakulteta 18. novembar 2010. | 14:17

Ministar prosvete Žarko Obradović najavio da će narednih dana biti rešeno pitanje dugovanja beogradskih fakulteta nastalih zbog visokih računa za grejanje.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

LDP optužuje Montgomerija 18. novembar 2010. | 14:07

LDP optužio nekadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji Vilijema Montgomerija za ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva Zorana Đinđića.

Postojeći komentari (17) | Pošaljite komentar

Uhvaćeni atomi antimaterije 18. novembar 2010. | 14:04

Fizičari u evropskom centru za atomsku fiziku CERN uspeli su po prvi put da izdvoje antimateriju.

Postojeći komentari (3) | Pošaljite komentar

četvrtak 18. novembar 2010.

Vesti

Najnovije Najvažnije Najčitanije

createTabGroup('main-news-nav', 'active'); addTab('main-news-nav', '', ''); addTab('main-news-nav', 'latest-news', ''); addTab('main-news-nav', 'most-important-news', ''); addTab('main-news-nav', 'most-read', '');

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.