Dogovoreno - za penzionere imaju novi plan

Izvor: B92, 13.Avg.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno - za penzionere imaju novi plan

London -- Indijski proizvođač čelika Tata Stil i britanske vlasti dogovorili su se o planu restrukturiranja penzione šeme kompanije u Britaniji.

Time je okončna jedna od neizvesnosti za 130.000 sadašnjih zaposlenih i penzionisanih radnika te čeličane, prenosi agencija AP.

Tata je objavila prošle godine planove za prodaju svog poslovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući i čelicanu Port Talbot u Velsu. Ali, nakon intervencija iz britanske vlade i sindikata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije je pristala da zadrži biznis u tok zemlji.

Kamen spoticanja je predstavljalo 15 milijardi funti (19,5 milijardi dolara) obaveza za britanske penzije.

Radnici su početkom ove godine glasali za to da prihvate manje benefite ukoliko bi to značilo očuvanje radnih mesta.

Tata Stil u Ujedinjenom Kraljevstvu je danas saopštio da je potpisao aranžman sa predstavnicima nadležnih penzionih organa da se penzioni plan izmesti iz kompanije u zamenu za injekciju gotovog novca.

Dogovor se odnosi na jednu od prepreka u predloženom spajanju britanskog poslovanja Tate i nemačkog Tisenkrupa, navodi agencija AP

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.